pondělí 28. února 2011

Politicky nekorektní ? Nebo korektní..?

Pane presidente,

dovolte mi, abych jako prostý občan vyslovil svůj názor..
http://www.novinky.cz/domaci/226338-vaclav-klaus-mala-ceska-hilsneriada-aneb-dalsi-pripad-diktatury-politicke-korektnosti.html
Reaguji na Váš článek ze dne 28. února 2011. Běžně se k politickým problémům nevyjadřuji. Vaše reakce mne velmi znepokojila a rád bych na tento článek, pokud je to ovšem Váš skutečný názor, vyjádřil svůj názor.

V emocionálně napsaném článku se zastáváte člověka, kterého znáte, dle vašich slov jen z napsaného, viz citace.
Tyto slova, dle Vás byla dostatečným důvodem k obhajoba člověka.. Toto, opravdu nebudu hodnotit.. Je to Vaše právo. To co sdělující, jak myšlenkami/slovně/, tak "mezi řádky". Mne znepokojuje /mohl bych napsat hluboce, ale nemám klišé rád/.
Mám několik výtek.. Postupně, jak si je budu uvědomovat.. Název článku --"Malá česká hilsneriáda aneb další případ diktatury politické korektnosti" Kladu otázku, v čem vidíte paralelu mezi justičním zločinem s rasovým podtextem který rozdělil společnost koncem předminulého století a spekulacemi tipu "Klaus doporučil Bátoru na.."
Na rozdíl od Vás si nemyslím, že bych žil v demokratické společnosti, už jen proto, že váha slova je převýšena vahou funkce. Nehledě na další nepřehlédnutelné znaky, které nejsou motem mé reakce.
To podstatné, za pěti odstavci bezobsažné vaty.. je Vámi citováno to podstatné..
A to je toto: Pan Ladislav Bátora se přihlásil ke konzervativním hodnotám.. A následně začal vyjmenovávat různé osoby a dávat je na misky osobních sympatii, či antipatii.. a končí hodnocením, opět cituji: "A už vůbec ne evropeismus, humanrightismus, genderismus, multikulturalismus, feminismus, antidiskriminacionismus, politickou korektnost, oikofobii, ekumenismus, positivní diskriminaci, homosexualismus, Pravdu a Lásku ordinovanou z Havlova nevětraného mravního a duševního pelechu, environmentalismus, Mezinárodní trestní soud, Kaplického a Ježkův blobismus… "
A závěrem, a asi jen vy sám víte, proč jste to zdůraznil, opět cituji vámi vyzdvižaný text: "A vůbec celou tuhle oblbující novosocialistickou dogmatiku vrchnostensky distribuovaného Blaha namísto Svobody; dogmatiku, kterou nás cílevědomě a zlovolně ubíjejí a jednou zaručeně ubijí!..."
Kdybych shrnul tento váš napsaný článek, tak mi z něj ční právě .. "vrchnostenská demagogie" a to nejhrubšího zrna.

Pane presidente, jestli je pan Ladislav Bátora .. tímto co napsal člověk odvážný a klasický "konzervativec", aniž by jste se zajímal o jeho skutečnou politickou angažovanost a důvody proč tak činní. Mohu jen podotknout, pane presidente, papír snese všechno.

Vždy tvrdím, polemizuji s myšlenkami, ne s člověkem. Píšu tuto reakci Vám nikoliv jako hlavě státu, ale jako občanu této země.. především proto, /řečeno lidově / vytočil jste mne.

Z mého pohledu, to co napsal ve svém pohledu na svět pan Ladislav Bátora, je neskutečný žvást a blábol.. S lidmi toho typu se těžko debatuje..
Netuším jaký je odborník pan Bátora na lidovou hudbu, nebo jak hluboce zná osobnosti a tvorbu Jiřího Pavlici čí paní Jarmily Šulákové -- to víte asi lépe než já. Netuším jestli respektuje homosexualitu jako nemoc, či úchylku, nebo to vidí jako něco nemorálního..
Nenapsal jste, jaké jsou nadhozené myšlenky vhodné k debatě. Věřím, že politická příslušnost, případně vyznávání nějakých "konzervativních" hodnot, není jediná a hlavní odbornost pro práci ve státní správě. Z mého pohledu, Vaší reakce lze na toto usuzovat.Za sebe mohu jen říci, že se mi "nelíbí jeho kravata" -- má to totiž stejnou váhu, (z osobní autobiografie) jako Vámi sdělená informace o člověku, o kterém, dle vašich slov, nic nevíte.
Podstatné je toto, vylučujete, že by jste dělal "tlačenku" panu Ladislavu Bátorovi?
Pokud ano, jak je možné, že se tato informace objevila v médiích?

s přáním všeho dobrého Pavel Lukavský

Žádné komentáře:

Okomentovat