sobota 26. února 2011

Ve jménu pokroku, vědy a humanity


Tak je to potvrzené.. Cimrman skutečně žil.. Přes pochybovačné a přímo zlé jazyky je to potvrzeno. Ano, Jára de Cimerman skutečně žil. Ještě nedávné bylo jeho velkolepé dílo přirovnáváno k výtvorům páně Václava Hanky a jeho "Rukopisům". Dílo génia Járy de Cimermana by ostrakizováno a dehonestováno, aby někteří jedinci měli možnost vytlouci si politický kapitál. Připomeňme si co toho úžasného léta objevili účastníci expedice pod podlahou bývalého hostince. Obrovské dílo génia, právem přirovnávané k dílům Leonarda da vinci, Michelangela, nebo novátorskému dílu sovětského odborníka na biotechnologie Lysenka.
Nový důkaz jsem nalezl na .. Ve vší skromnost, nebyl to můj nález. Jeden nejmenovaný bloger přišel s názorem, že by bylo potřeba prověřit jak je to s tou naší českou malostí a brojil proti pocitu ušlápnutosti a strachu. Podával nezvratné důkazy, jak významní Češi se prosadili na poli vědy, umění, nebo, považte i ve světové politice. Hned proti sobě poštval nenávistné hlasy pochybovačů a zaprodanců i lůzy ulice. S jemným, typicky českým humorem podal důkaz nejasnější. Tím důkazem bylo dílo génia přelomu devatenáctého a dvacátého Járy de Cimrmana.
Dílo tohoto génia, dnes již světově známé a uznávané ocenili občané bez rozdílu věku i pohlaví na největšího Čecha všech dob, kde porazil i císaře Karla IV. Velkého to Lucemburka s českými kořeny. Díky tomuto bezejmennému blogerovi vděčíme za to, že pochybovači a samozvaní vykladači dějin ostrouhali. Jejich cílem bylo ponížit národní hrdost, pošlapat cit vlastenectví. Za peníze zaprodanců, pro cizí kapitál, pro ukojení vlastního ega a nebál bych se říci pod vlivem drog, uráželi a zesměšňovali autora. Právě v tomto okamžiku autor poukázal na nově zrekonstruované technické muzeum v Praze, kde na drobném artefaktu byl nalezen štítek "patent Jára de Cimerman".
Skromně, nehonosně s pokorou vlastní dílu génia. Drobná součástka v mlýnku na mák, nesla mistrovu pečeť.
Kam až sahalo dílo génia je dnes již celosvětově známo díky odborníkům na dílo mistra. Především je potřeba vyzvednout úsilí dnes již nežijícího ochotnického herce Ladislava Smoljaka, zakladatele divadla honosícího jménem génia. Divadlo Jára de Cimermana.
Mistrovým motem bylo pryč s českou malostí a já se připojuji. Národ který dal lidstvu tohoto génia nemůže být malý. Závěrem bych jenom podotkl, že někteří jedinci poukazují na fakt, že „Hliník se odstěhoval do Humpolce“, ale my dnes s jistotou víme, že „ Budoucnost patří aluminiu. “ — Jára da Cimrman.

Žádné komentáře:

Okomentovat